Zwolle, één van de Hanzesteden uit ons land, opgericht in de Middeleeuwen, is een aanzienlijke stad in de provincie Overijssel. Het is tevens de hoofdstad van deze provincie. PEC Zwolle, de voetbalclub uit deze stad, speelt tot trots van z'n bewoners in het linkerrijtje van de Eredivisie. Zwolle is ook wel bekend als een sportstad, aangezien ze een aantal verenigingen hebben die op zeer hoog niveau uitkomen in de desbetreffende tak van het sport. Het centrum van Zwolle is zeer divers en zeker het bezoeken waard, maar kan dat ook op zondag? En zijn er dan wel voldoende parkeergelegenheden?

Koopzondagen Zwolle overzicht

In Zwolle kan men het centrum bezoeken op 12 zondagen door het jaar heen verspreid. Het is echter niet verplicht voor winkeliers om de winkel op die dag te openen, dus kijk vooraf even per winkel of deze geopend zal zijn op de koopzondag. In onderstaande kalender krijgt u een mooie grafische weergave van wanneer deze data nou eigenlijk zijn. Deze zondagen zijn blauw gekleurd en u kunt gemakkelijk alvast reeds alle koopzondagen van dit jaar zien. Wij hebben geprobeerd om zover mogelijk vooruit te kijken en zodra er nieuwe koopzondagen aangekondigd worden, zullen we deze pagina updaten.

*Alle blauw gemarkeerde zondagen zijn koopzondagen.

Welke winkels zitten er in Zwolle?

In Zwolle heb je een gevarieerd aanbod van winkels, aangezien je hier van sportwinkels tot gagdetwinkels alles hebt. Voor een kleine opsomming van de winkels staan hieronder de meest uit het oog springende winkels, waar een liefhebber van deze categorie zeker op z'n plek zal zijn. ☑ Mediamarkt ☑ V&D ☑ Montèl ☑ SuitSupply ☑ Zara Er zijn verder ook nog een aantal fastfoodketens waar je zeker terecht kunt om voor een lunchsnack, wat het shoppen aangenaam maakt.

Waar kunt u de auto parkeren in Zwolle?

Zwolle heeft verscheidene plekken waar u de auto kunt parkeren, alleen gaat dit wel gepaard met een bedrag van rond de €2.60 per uur. De auto staat dan wel echt midden in het centrum van Zwolle en u zult dus geen grote afstand moeten afleggen voor u weer terug bij de auto bent. Een klein overzicht van de beschikbare parkeergarages in Zwolle: ☑ Noordereiland ☑ Nieuwe Markt ☑ Potgietersingel ☑ Dijkstraat ☑ Rode Torenplein ☑ Pletterstraat 41 ☑ Maagjesbolwerk

Wat maakt Zwolle uniek?

Het unieke aan Zwolle is in onze opinie het veelzijdige centrum, met vele exclusieve kledingwinkels. Vanwege het uitgebreide assortiment en de leuke locaties van de horecagelegenheden, maakt het Zwolle een stad om met plezier te gaan winkelen!