Utrecht, de vierde stad in Nederland, is zeer populair bij een verschillend winkelpubliek. Dit kan komen door de centrale ligging van de stad, de vele studenten die er rondlopen, de Dom of het enorme aanbod aan winkels. Er is voor ieder wat wils, wat het gelijk zo aantrekkelijk maakt. Om het vervoer hoef je je totaal geen zorgen te maken, aangezien Utrecht Centraal jaarlijks de meeste treinreizigers ontvangt, wat dus betekent dat het verbindingen heeft met heel het land. In onderstaand overzicht komt u alles te weten over de koopzondagen in deze stad!

Koopzondagen Utrecht overzicht

In Utrecht kunt u elke zondag van het jaar terecht om te shoppen! De winkels zijn namelijk dan 'gewoon' open. In onderstaande kalender krijgt u een mooie grafische weergave van wanneer deze data nou eigenlijk zijn. Deze zondagen zijn blauw gekleurd en u kunt gemakkelijk alvast reeds alle koopzondagen van dit jaar zien. Wij hebben geprobeerd om zover mogelijk vooruit te kijken en zodra er nieuwe koopzondagen aangekondigd worden, zullen we deze pagina updaten.

*Alle blauw gemarkeerde zondagen zijn koopzondagen.

Welke winkels zitten er in Utrecht?

In Utrecht zijn eigenlijk alle soorten winkels wel te vinden. Dit maakt het aanbod zo uitgebreid, want er is hier zelfs (als een van de weinige steden in Nederland) een Bijenkorf te vinden. Er ook volop woonwinkels te vinden, die door zelfstandigen worden gerund en allen een uniek aanbod hebben. Er zijn ook enkele leuke boekenwinkels te vinden, naast de vele kledingwinkels die de stad zich rijk is. ☑ Bijenkorf ☑ Marlies Dekkers Store ☑ Repeat Cashmere ☑ Concept Store EINDHOVEN ☑ Zara De afwisseling van horeca en winkels maakt Utrecht de geschikte stad om even lekker bij te komen na het shoppen. Zelfs in de winkelstraten zijn volop horecagelegenheden te vinden, evenals 'beneden' aan de grachten.

Waar kunt u de auto parkeren in Utrecht?

Utrecht heeft verscheidene plekken waar u de auto kunt parkeren, alleen gaat dit wel gepaard met een bedrag van rond de €3 per uur. De auto staat dan wel echt midden in het centrum van Utrecht en u zult dus geen grote afstand moeten afleggen voor u weer terug bij de auto bent. Een klein overzicht van de beschikbare parkeergarages in Utrecht: ☑ Bijenkorf (La Vie) ☑ Vredenburg ☑ Paardenveld ☑ Stationsstraat ☑ Radboud ☑ Reinkade ☑ Moreelsepark

Wat maakt Utrecht uniek?

Het unieke aan Utrecht zijn de grachten, waaraan de winkelpanden gehuisvest zitten. Hierdoor krijg je een heel authentiek gevoel tijdens het winkelen. De vele studenten die in Utrecht wonen zorgen ervoor dat er ook genoeg betaalbare winkels in de stad te vinden zijn.