In het westen van ons land ligt Haarlem, de hoofdstad van de provincie Noord-Holland. Haarlem heeft een sfeervol, historisch stadscentrum waar u veel authentieke straatjes en monumenten vindt. In dit mooie stadscentrum zijn vele leuke winkeltjes te vinden die zich huisvesten in oude panden, wat een leuke shopsfeer geeft. Het kan zijn dat u op zondag ineens zin krijgt om naar Haarlem te gaan om te shoppen, maar u weet niet zeker of er een koopzondag is? Wij hebben het voor u uitgezocht en u kunt het verderop lezen!

Koopzondagen Haarlem overzicht

In Haarlem kunt u elke zondag van het jaar terecht om te shoppen! De winkels zijn namelijk dan 'gewoon' open. In onderstaande kalender krijgt u een mooie grafische weergave van wanneer deze data nou eigenlijk zijn. Deze zondagen zijn blauw gekleurd en u kunt gemakkelijk alvast reeds alle koopzondagen van dit jaar zien. Wij hebben geprobeerd om zover mogelijk vooruit te kijken en zodra er nieuwe koopzondagen aangekondigd worden, zullen we deze pagina updaten.

*Alle blauw gemarkeerde zondagen zijn koopzondagen.

Welke winkels zitten er in Haarlem?

In Haarlem zitten er naast de 'standaard' winkels heel veel aparte, trendy winkels. Dit maakt Haarlem ook  zo geliefd bij de toeristen, aangezien je er winkels kan vinden die je nergens anders hebt! Vooral qua woon- en kledingwinkels is de diversiteit in Haarlem enorm. ☑ V&D ☑ The Sting ☑ Zara (zit in een heel mooi pand) ☑ VIND Lifestyle ☑ Number Nine Na Maastricht heeft Haarlem de meeste restaurantjes en café's, dus dat zegt ook wel wat over de diversiteit van de horecagelegenheden. Voor een korte tussenstop of een lekker diner na de vermoeiende dag is dit de ideale stad!

Waar kunt u de auto parkeren in Haarlem?

Haarlem heeft verscheidene plekken waar u de auto kunt parkeren, alleen gaat dit wel gepaard met een bedrag van rond de €1.50 per uur. De auto staat dan wel echt midden in het centrum van Haarlem en u zult dus geen grote afstand moeten afleggen voor u weer terug bij de auto bent. Een klein overzicht van de beschikbare parkeergarages in Haarlem: ☑ Stationsplein ☑ Houtplein Haarlem ☑ De Appelaar ☑ De Kamp ☑ Raaks

Wat maakt Haarlem uniek?

De diversiteit van de winkels en horecagelegenheden is toch wel Haarlem's grootste pluspunt ten opzichte van andere behandelde steden op deze site. Er komen niet voor niks jaarlijks zoveel toeristen naar deze stad toe, want het is naast het shopgedeelte ook een geweldig mooie historische stad. Kortom: zeker een aanrader!