In het hoge noorden van Nederland bevindt zich Groningen, een studentenstad pur sang. Op het gezellige marktplein van Groningen zitten vele winkels en gezellige horecagelegenheden, een aanrader om naar toe te gaan! Mocht u van het jonge winkelpubliek houden of gewoon eens een uitstapje willen maken naar het noorden, dan is Groningen de ideale stad. In dit artikel proberen van koopzondaginfo.nl u op de hoogte te brengen van al het nieuws omtrent de koopzondagen in Grunn, samengevoegd met enkele handige tips.

Koopzondagen Groningen overzicht

In Groningen kunt u elke zondag van het jaar terecht om te shoppen! De winkels zijn namelijk dan 'gewoon' open. In onderstaande kalender krijgt u een mooie grafische weergave van wanneer deze data nou eigenlijk zijn. Deze zondagen zijn blauw gekleurd en u kunt gemakkelijk alvast reeds alle koopzondagen van dit jaar zien. Wij hebben geprobeerd om zover mogelijk vooruit te kijken en zodra er nieuwe koopzondagen aangekondigd worden, zullen we deze pagina updaten.

*Alle blauw gemarkeerde zondagen zijn koopzondagen.

Welke winkels zitten er in Groningen?

In Groningen zitten veel winkels die je nergens kunt vinden, vooral op culinair gebied. Het is een heel leuke centrum om rond te lopen en dit levert dan ook jaarlijks vele bezoekers op. Zoals ook in Utrecht het geval is, wonen hier ook veel studenten die indirect ook zorgen voor goedkopere winkels. ☑ Simon Levelt ☑ Basarz ☑ NUL 50 Interieur ☑ Boots and Bangles ☑ Nedgame Naast bovenstaande winkels zijn er ook vele gezellige restaurantjes waar u een tussenstop kunt maken tijdens de (vermoeiende) winkeldag.

Waar kunt u de auto parkeren in Groningen?

Groningen heeft verscheidene plekken waar u de auto kunt parkeren, alleen gaat dit wel gepaard met een bedrag van rond de €3 per uur. De auto staat dan wel echt midden in het centrum van Groningen en u zult dus geen grote afstand moeten afleggen voor u weer terug bij de auto bent. Een klein overzicht van de beschikbare parkeergarages in Groningen: ☑ Centrum ☑ Provinciehuis ☑ Holland Casino ☑ Rademarkt ☑ Museum Centrum ☑ Westerhaven ☑ Ossenmarkt

Wat maakt Groningen uniek?

Het unieke aan Groningen is het kleinschalige centrum waar veel leuke winkeltjes zich herbergen. Het is heel anders dan andere grote steden, omdat er een leuke studentensfeer hangt in de gehele stad. De Martinitoren en 'De Drie Gezusters' zijn enkele noemenswaardige trekpleisters die u na/tijdens het shoppen kunt bezoeken. Kortom: 'er gaat niets boven Groningen'!