Eindhoven wordt vaak in één zin genoemd samen met het fenomeen De Technische Universiteit (TU) wanneer men het over de technische ontwikkelingen van Nederland heeft. Hier komt ‘technisch Nederland’ tot bloei. Bovendien is Eindhoven de stad van de voetbalclub PSV dat op moment van schrijven aan kop staat in de Eredivisie. Dit zijn slechts twee zaken die Eindhoven zo uniek maken. Bovendien heeft het een schitterend, modern winkelcentrum dat vergelijkbaar is met dat van de grootste steden van ons land. Wanneer is het koopzondag in het winkelcentrum van Eindhoven? Waar kunt u uw auto kwijt en waarom moet u Eindhoven bezoeken?

Koopzondagen Eindhoven overzicht

Eindhoven heeft een hele grote variatie aan winkels en dat maakt het de moeite waard om te bezoeken. Eindhoven heeft een paar koopzondagen die u uit onderstaand schema kunt afleiden. Deze zondagen zijn blauw gekleurd en u kunt gemakkelijk alvast reeds alle koopzondagen van dit jaar zien. Wij hebben geprobeerd om zover mogelijk vooruit te kijken en zodra er nieuwe koopzondagen aangekondigd worden, zullen we deze pagina updaten.

 *Alle blauw gemarkeerde zondagen zijn koopzondagen.

Welke winkels zitten er in Eindhoven?

Eindhoven is naast een technische stad ook een echte horeca-stad. Je kan hier om iedere hoek wel iets te eten halen en er zijn ook meerdere hoogwaardige restaurants die zelfs sterren hebben verkregen. Ook zijn er hier heel veel bouwmarkten, zoals de Praxis, Gamma, Kwantum en Karwei. Voor de klusjesvaders is er hier dus veel te beleven. Sportwinkels zijn hier ook heel goed vertegenwoordigd en hetzelfde geldt voor de elektronicawinkels zoals de Media Markt. Kortom: Eindhoven heeft een mooi totaalplaatje als het gaat om winkels. Dit maakt het zeker de moeite waard om te bezoeken.

Waar kunt u uw auto parkeren?

Er zijn diverse parkeergarages waar u uw auto kwijt kunt. De tarieven voor deze garages zijn nu niet mis: het openbaar vervoer is daarom natuurlijk ook geen slechte keus. De parkeergarages die relatief gunstig liggen ten opzichte van de binnenstad zijn: ☑ De tramstraat ☑ Parking Mathildelaan ☑ Q-Park (Heuvel) ☑ Wilhelminaplein

Wat maakt Eindhoven uniek?

Eindhoven wordt vaak geassocieerd met warmte, gezelligheid en vooral veel bier. Dit beeld is ontstaan door bijvoorbeeld de muziek van ‘onze eigen Guus Meeuwis’. Dit beeld is niet geheel onterecht. Het winkelcentrum straalt deze warmte uit door bijvoorbeeld de vele kroegen en uitgaansgelegenheden voor jongeren. Waar associeer jij Eindhoven mee? Wat is jouw ervaring van deze stad? Laat uw mening in de reacties achter.