Bent u van plan om op een koopzondag Deventer te bezoeken? Wilt u weten op welke data het koopzondag is in Deventer? Vraagt u zich waar u uw auto in een parkeergarage in dit gebied kunt stallen? Wat maakt Deventer nou zo uniek? Hier leest u het allemaal.

Koopzondagen Deventer 2015 overzicht

In onderstaande kalender kunt u zien op welke dagen het koopzondag is in Deventer. Deze data zijn blauw gemarkeerd. Deze stad is niet te vergelijken qua omvang met bijvoorbeeld Amsterdam. Daarom kunt u rustig later op de dag ervoor kiezen om Deventer te bezoeken, aangezien de kans dat u in de file belandt vanwege de grote drukte, vrijwel nihil is. Om het maximale uit uw dag te halen, is het natuurlijk wel verstandig om niet al te laat te vertrekken, aangezien niet alle winkels t/m zes uur open zijn. Natuurlijk kunt u van tevoren op Openingstijden(punt)nl kijken tot hoe laat de winkels open zijn. [CPMV_CALENDAR view="7"] *Alle blauw gemarkeerde zondagen zijn koopzondagen.

Welke winkels zijn er in Deventer?

Er zijn een hoop verschillende soorten winkels in Deventer. Veel mensen onderschatten deze stad op dit vlak enorm. Voor de hippies is er een Futura Design, voor de huismoeders is er de zogenaamde ‘Hoge Ramen’. Dit is de place to be als het om gave woonaccessoires gaat. Voor de mensen die een groot liefhebber zijn van Kitsch is er een Kitsch World shop. Dat zijn slechts een paar opmerkelijke winkels die je niet overal ziet. Natuurlijk zijn er ook een hoop grote winkels zoals de Mediamarkt, BCC, Hunkemöller, Jack&Jones, Schoenenrijs, KPNwinkel en de Bart Smit.

Welke parkeergarages zijn er?

Er zijn een hoop parkeergarages in Deventer en daarom hoef je je geen zorgen te maken over het feit dat je wellicht je auto niet kwijt zou kunnen. De parkeergarages die het best liggen ten opzichte van het centrum zijn: ☑ Q-Park (De Boreel) ☑ Parkeerstation P+R (Handelskade) U kunt deze twee parkeergarages natuurlijk vinden op Google Maps om de precieze locatie te zien. Eventueel kunt u ook met het openbaar vervoer Deventer bereiken. Deze stad heeft namelijk (zoals bijna alle steden) haar eigen station.

Wat maakt Deventer uniek?

Deze stad wordt vaak met twee verschijnselen geassocieerd: water en overdekte winkelcentra (evenals Apeldoorn). Deze stad is heel anders dan alle andere steden als je ziet hoe hoog het water staat ten opzichte van de huizen. Het lijkt een grote gracht om de stad (met als opvallendste gebouw de Kerk) heen. Je zou hier natuurlijk ook een mooie boottocht kunnen maken op een mooie zomerse dag. Het andere kenmerk is ook goed zichtbaar in Deventer: er zijn veel overdekte winkelcentra. Dit maakt het ideaal om op een regenachtige dag alsnog te winkelen. Wat is uw ervaring van deze stad? Deel het met ons en al onze bezoekers in de reacties hieronder!