Amsterdam is niet voor niets de hoofdstad van Nederland. Dit is de stad waar de meeste van ons het meest trots op zijn, vanwege het grote, multiculturele centrum en natuurlijk de mooie grachtenpanden. Wanneer zijn er koopzondagen in Amsterdam? Hoe kan ik Amsterdam het beste bereiken? Hier leest u alles over bereikbaarheid, parkeergarages, koopzondagen en natuurlijk wat Amsterdam nou het bezoeken waard maakt. Dit is namelijk echt een stad die iedere Nederlander bezocht moet hebben. De koopzondagen worden hier namelijk niet voor niets veelvuldig bezocht door mensen uit de hele wereld.

Koopzondag Amsterdam overzicht

Met enige regelmaat zijn er koopzondagen in Amsterdam. In onderstaande kalender kunt u deze data vinden. Wij adviseren iedereen om deze data over te nemen in bijvoorbeeld een agenda. Dit om te voorkomen dat u plotseling vergeet welke zondagen u welke stad wilde bezoeken. Amsterdam is een stad vol met leven: overal is wel iets te doen en ook de bruggen zijn berucht (om verscheidene redenen). Deze stad is een toeristische trekpleister en omdat het hier ‘s middags helemaal vol loopt, raden wij u aan om niet te laat op de dag richting Amsterdam te vertrekken. Zo kunt u beter een uurtje eerder in Amsterdam lunchen om te voorkomen dat u op een mooie zomerdag opeens nergens meer op een terrasje kunt zitten. Op onderstaand schema krijgt u een duidelijk overzicht van alle koopzondagen in Amsterdam.  *Alle blauw gemarkeerde zondagen zijn koopzondagen.  

Welke winkels zitten er in Amsterdam?

Dit is eigenlijk een overbodige vraag, omdat Amsterdam eigenlijk alle soorten winkels heeft. Wat Amsterdam extra biedt aan winkels (wat bijvoorbeeld Amersfoort niet biedt), zijn de hele exclusieve winkels. In Amsterdam zijn er bijvoorbeeld winkels vol met onbetaalbare horloges en tassen van de meest exclusieve merken (zoals Louis Vuitton) en kun je ook industriële salontafels kopen. Dit soort winkels vind je niet op veel plekken in Nederland en dat maakt Amsterdam uniek in Nederland. Als u veel geld uit te geven heeft, kunt u in Amsterdam helemaal uw ei kwijt. Natuurlijk zijn er ook heel veel ‘budget winkels’ waar u natuurlijk heel voordelig kunt winkelen. Dus ook voor Amsterdam geldt, dat er voor ieder wat wils is.

Welke parkeergarages zijn er?

Het is natuurlijk wel praktisch om van tevoren te weten waar u uw auto kwijt kunt. In een grote stad als Amsterdam kan je het beste gewoon op alles voorbereid zijn. Parkeergarages die hier te vinden zijn, zijn: ☑ De Bijenkorf ☑ De kolk ☑ Amsterdam Centre ☑ Oosterdock ☑ Ijdock ☑ Stopera Natuurlijk is het niet geheel onverstandig om van tevoren te kijken waar deze parkeergarages zich precies bevinden.

Over de stad Amsterdam

Amsterdam is een stad waarin de mondialisatie duidelijk zichtbaar wordt door de verschillende culturen die deze stad bezoeken. Zo zult u er hoogstwaarschijnlijk veel Jappaners, Fransen, Engelsen en Duitsers ontmoeten die allemaal onder de indruk zijn van de prachtige Amsterdamse grachten. Natuurlijk heeft Amsterdam ook mindere kanten: de drugshandel is daarvan een voorbeeld dat de laatste tijd veel in het nieuws geweest is. Ondanks dat is het een stad waar we heel erg trots op moeten zijn. Wat is uw ervaring met Amsterdam? Laat het ons weten in de reacties!

Op zoek naar een leuk cadeautje? Kijk dan op All gifts